HLS ontvangt certificaat voor uitzenden chauffeurs

24 november 2016

Voor deze en andere trucks mag HLS Flex personeel bemiddelenHLS Flex is onlangs erkend als instelling die werknemer(s) in het beroepsgoederenvervoer mag bemiddelen. De officiële beschikking is inmiddels binnen.

De Inspectie Leefomgeving en Transport verstrekt dit certificaat, maar werkt daarbij samen met Kiwa Register. Volgens beide instanties voldoet HLS Flex aan alle wettelijke regels voor het uitzenden en detacheren van chauffeurs.

Goed geregeld

Algemeen directeur Hans Houweling van HLS Flex is tevreden met het certificaat. “Het geeft een transportbedrijf de zekerheid dat het aan ons een betrouwbare partner heeft.

Als een werkgever via HLS Flex chauffeurs inhuurt, loopt hij geen enkel risico op boetes of naheffingen. Want we hebben alle zaken goed geregeld. Dat staat nu officieel vast.”

Strikte naleving van regels

De certificering sluit aan op de bedrijfsfilosofie van HLS Flex, stelt Houweling. “We hebben kwaliteit en een strikte naleving van de regels hoog in het vaandel staan. Dat geldt voor de belasting, het arbeidsrecht en andere wettelijke bepalingen. In het belang van werkgever, werknemers en onszelf.”

In bezit van SNA-keurmerk

HLS voldoet bijvoorbeeld aan de NEN 4400-1 norm. NEN 4400-1 is moet het inlenen van arbeid en uitbesteden, (onder)aannemen van werk gemakkelijker en fraudebestendiger maken. NEN 4400-1 stelt bijvoorbeeld strenge eisen aan personeels- en loonadministratie.

Omdat HLS voldoet aan deze norm,  heeft het SNA-keurmerk ontvangen. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid.

Open Company

HLS gelooft in openheid en helder communiceren. Daarom is het aangesloten bij Open Companies. Opdrachtgevers kunnen bij deze organisatie allerlei informatie over HLS opvragen. Naast algemene gegevens is bij Open Companies informatie over betalingsgedrag en de financiële reputatie beschikbaar.

Meer informatie

stuur-een-mail-aan-hls

Mail ons voor meer informatie
over het inhuren
van chauffeurs

 

‘Bij HLS is alles soepel en snel geregeld’

3 augustus 2016

,,Ik houd ervan om mijn handen vuil te maken. Als je met je handen werkt, heb je aan het einde van de dag meteen resultaat. Je kunt laten zien wat je gemaakt hebt.” Die instelling komt Eric Knulst goed van pas bij de baan die hij via HLS Personeelsdiensten heeft gevonden.

Eric Knulst bij BayardsNa de lts en mts ging Knulst werken als meettechnicus bij een onderneming in Bergen op Zoom. Hij was daar verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking.
Het was zeker geen slecht werk, maar hij wilde zelf op de werkvloer staan. Zelf zijn handen vuil maken, in plaats van met schone handen de meetinstrumenten bedienen om het werk van anderen te beoordelen. Uiteindelijk werd hij CNC-frezer.

Scherp op de kwaliteit

Eind maart van dit jaar stuitte hij op een vacature van HLS Personeelsdiensten. Bayards Alumunium Constructies in Nieuw-Lekkerkerk zocht voor een half jaar iemand die niet alleen een CNC-machine kon bedienen, maar ook scherp was op de kwaliteit van producten. Kortom: een baan die Knulst op het lijf geschreven was.

Maat- en vormtoleranties

,,Ik merk dat mijn collega’s op de werkvloer bij Bayards nog weinig kennis hebben van maat- en vormtoleranties. Ook vinden ze het omgaan met meetgereedschappen moeilijk. Dat maakt niet uit, alles is te leren.” Eric helpt ze daarbij.

Als CNC-specialist speelt hij een belangrijke rol bij de voorbereiding van nieuwe productieprocessen. Ook doet hij soms suggesties voor aanpassing van de programma’s waarop de machines draaien. Vervolgens helpt hij zijn collega’s machines te bedienen die de aluminium platen maken.

Tot in de finesses kennen

Hij is nu bezig zijn kennis en ervaring over te dragen op één collega. Op den duur moeten alle 12 freezers en verspaners en de 3 programmeurs alle machines van Bayards tot in de finesses kennen. ,,Dat is nodig, want je hebt elke keer een ander patroon. We maken vooral panelen voor de scheepvaart. Voor bijvoorbeeld luxe jachten, maar ook voor Defensie. Soms maken we containers voor materiaalvervoer of grondplaten voor militaire voertuigen. Er worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Je moet steeds je aandacht erbij houden en continu nadenken. Daardoor blijf je jezelf ontwikkelen.” Het bedrijf is zo tevreden over hem, dat Knulst grote kans maakt op een jaarcontract, zegt hij.

Gezellig op de werkvloer

Over de werksfeer bij Bayards is hij ook zeer positief. ,,Het is gezellig op de werkvloer. Natuurlijk werken we hard, maar er is geen stress. En als je bijvoorbeeld onverwacht een snipperdag moet opnemen, is het bedrijf daar flexibel in. Dan geef je als werknemer ook iets terug. We hebben een heel laag ziekteverzuim.”

Menselijke benadering bij HLS

Juist de menselijke benadering is ook wat hem aansprak bij de bemiddelaar, HLS Personeelsdiensten. ,,Ik had daarvoor contact met een stuk of 5, 6 andere bureaus. Dat ging allemaal per mail, ik heb nooit mensen gezien. Bij HLS heb ik persoonlijk contact, dat is veel prettiger. Ik ga naar het kantoor of we telefoneren. Dat is gemakkelijker in de communicatie. Ook het tekenen van het contract gebeurde op het kantoor bij HLS. Het is allemaal heel snel en soepel geregeld.”

Kennis over vernieuwde Ziektewet spaart kosten uit

15 september 2014

De HLS Groep en arbodienstverlener Verhage & van der Laan houden op donderdagmiddag 2 oktober een bijeenkomst over de modernisering van de Ziektewet. Werkgevers en hrm-medewerkers kunnen met de kennis die ze hier opdoen onnodige kosten uitsparen.

Op 1 januari van dit jaar is de Ziektewet gewijzigd. Deze aanpassing kan forse financiële gevolgen hebben voor werkgevers. Verhage & van der Laan centrum Arbeid & Gezondheid en de HLS Groep (HLS Personeelsdiensten, Carrièrewinkel Projecten en HLS Payroll) bieden ondernemingen informatie waarmee ze goed kunnen inspelen op de nieuwe regels.

Kosten betalen
De wetgever heeft als uitgangspunt dat werkgevers zich meer moeten inspannen om mensen met een flex- en een tijdelijk dienstverband uit de Ziektewet te houden. Wanneer werknemers met een flex- of tijdelijk dienstverband ziek uit dienst gaan, moeten ondernemingen de kosten van de Ziektewetuitkering betalen. Dat geldt ook voor de WGA-uitkeringen van deze groep.
Het ook kan zijn dat werkgevers door de modernisering van de Ziektewet hun administratieve processen moeten aanpassen. Anders kunnen ze voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld wanneer een tijdelijke medewerker ziek uit dienst gaat.

Herkenbare praktijkgevallen
De HLS Groep en Verhage & van der Laan praten op 2 oktober werkgevers en hrm-medewerkers bij over de veranderde wetgeving. Dat doen we onder meer aan de hand van herkenbare praktijkgevallen. Na afloop van de bijeenkomst kunnen de deelnemers bepalen wat de wijzigingen in de Ziektewet voor hun organisatie betekenen. En hoe ze daar zo goed mogelijk op kunnen inspelen.

Over onze samenwerking
Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de HLS Groep en all-round arbodienstverlener Verhage & van der Laan.
Met deze samenwerking bieden wij de brede expertise die nodig is om complexe personeels- en arbeidsvraagstukken op te lossen. Voor opdrachtgevers is het een groot voordeel wanneer specialisten uit verschillende disciplines als één team optrekken.

Inschrijving
Voor meer informatie en inschrijving voor de bijeenkomst kunt u een mail sturen aan Jorunn Fisser. Bellen kan ook: 06 – 24 98 03 91.

 

Nu ook financiële en ICT-specialisten via HLS

22 april 2014

HLS Personeelsdiensten gaat samenwerken met HerCor BV, een in Hoek van Holland gevestigd detacherings- en bemiddelingsbureau. Dankzij dit partnerschap kunnen klanten bij HLS nu ook terecht voor ICT- en financiële specialisten.

Door het bundelen van hun krachten kunnen HLS en HerCor bestaande klanten nog meer bieden. Bovendien verwachten ze voor eventuele nieuwe opdrachtgevers een nog aantrekkelijker partij te zijn.
De directeuren Hans Houweling (HLS Personeelsdiensten) en John van Herp (HerCor) kennen en waarderen elkaar al jaren als vakgenoten. Het vertrouwen in de wederzijdse aanpak en deskundigheid was een belangrijke reden om met elkaar in zee te gaan.

Betrouwbaar
Van Herp: “HLS is een betrouwbare organisatie. Ik ken het als een bedrijf dat zijn afspraken altijd nakomt. En net als wij weet HLS hoe belangrijk kwaliteit is voor de opdrachtgevers, zeker in de huidige markt. We zijn alle twee no nonsense bedrijven met korte interne lijnen, zodat we onze opdrachtgevers snel van dienst kunnen zijn.”
“De manier waarop HerCor en wij met onze klanten omgaan, verschilt niet wezenlijk”, beaamt Houweling. “Qua dienstverlening zijn we geen concurrenten, want we opereren in een ander segment. Simpel gezegd gaan wij nu een uitgebreider pakket leveren onder een iets grotere paraplu, maar verder verandert er voor de klanten niets. Dat is, denk ik, voor iedereen goed.”

Hoogopgeleid
Logo HerCorHerCor BV beschikt over de gegevens van zo’n zesduizend hbo’ers en andere hoogopgeleide freelancers die het bureau kan detacheren. Binnen het samenwerkingsverband met HLS bemiddelt HerCor alleen ICT- en financiële specialisten.
Los daarvan bemiddelt HerCor ook voor specialisten in de bouw, civiele techniek en administratie. Tot de klanten behoren onder meer de NS, het UWV, het Havenbedrijf Rotterdam en diverse ministeries en gemeenten.

Tegenvragen
“Wij verdiepen ons goed in de aanvraag van de opdrachtgever, zodat we zeker weten wat voor specialist deze zoekt. Is dat niet helemaal duidelijk, dan mag een opdrachtgever van ons verwachten dat we een tegenvraag stellen. Van onze kant detacheren we pas een kandidaat als we ervan overtuigd zijn dat deze specialist past in de functiebeschrijving van de klant”, aldus Van Herp.

Expert-workshops over wetswijzigingen personeelszaken

20 maart 2014

In een serie workshops gaat HLS Personeelsdiensten, samen met andere experts, de komende maanden in op actuele ontwikkelingen op het gebied van personeelszaken. De workshop ‘Actualiteit op Personeelsgebied’ is een initiatief van Scheepsbouw Nederland en is bestemd voor de leden van deze koepelorganisatie.

De eerste bijeenkomst heeft op donderdag 13 maart in Groningen plaatsgevonden. In een middag praatten vier deskundigen de deelnemers bij over verschillende actuele onderwerpen. HLS-directeur Hans Houweling beet het spits af met een doorwrochte uiteenzetting over de veranderingen in de Ziektewet.

Juridische kanten
Eef van de Wiel, advocate bij Trip Advocaten, ging in uitgebreid in op de juridische kanten van een aantal wetten. Samen met collega-advocaat in arbeidsrecht Jules Gimbrère vertelde ze meer over de Flexwet, de Wet Arbeid Vreemdeling (WAV) en de Wet Allocatie Arbeidskrachten door Intermediairs (WAADI).
Frits Luijten, eigenaar Manfri Management & Advies, sloot de workshop af met een boeiend exposé over strategische personeelsplanning.

Expert-workshop in GroningenLeerzaam
De deelnemers in Groningen ervoeren de workshop als bijzonder leerzaam. Het delen van informatie en het uitwisselen van ervaringen werd door hen positief gewaardeerd.
Daarnaast maakten ze graag van de gelegenheid gebruik om te netwerken.

“Erg interessant om in een middag op hoofdlijnen bijgepraat te zijn. Het aanbod van informatie is groot en deze vorm spreekt erg aan”, zo verklaarde René Brink, eigenaar van het bedrijf Resmor.

Meer informatie
De workshops zijn alleen toegankelijk voor leden van Scheepsbouw Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frits Luijten, sectormanager onderwijs en arbeidsmarkt (a.i.) bij Scheepsbouw Nederland. Zijn telefoonnummer is 010 – 44 44 333 en zijn mailadres aba@scheepsbouw.nl.

Project Strategisch Personeelsbeleid
Scheepsbouw Nederland organiseert de workshops in samenwerking met IRO, HISWA en de Vereniging voor Waterbouwers met steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De workshops komen voort uit het project Strategisch Personeelsbeleid. Het Maritiem Innovatie Programma daarin wil (mkb-)werkgevers in de maritieme techniek bewust maken van de veranderingen op de arbeidsmarkt en ondersteunen in het goed omgaan hiermee.

 

Goed ‘rapportcijfer’ voor zusterbedrijf van HLS

25 februari 2014

Cliënten en opdrachtgevers zijn dik tevreden over de diensten van Carrièrewinkel Projecten, een zusterbedrijf van HLS Personeelsdiensten. Volgens een onderzoek in opdracht van kwaliteitsinstituut Blik op Werk geven werkzoekende kandidaten gemiddeld het ‘rapportcijfer’ 7,8. Van opdrachtgevers krijgt Carrièrewinkel Projecten een 7.

Carrièrewinkel Projecten verzorgt onder meer outplacement- en re-integratietrajecten (tweede spoor). Het onafhankelijk bureau Panteia benaderde voor zijn onderzoek cliënten die in 2013 een dergelijk traject hebben doorlopen. Ook organisaties die in 2013 Carrièrewinkel Projecten hebben ingeschakeld, ontvingen een vragenlijst.

Bij de cliënten scoort de Carrièrewinkel met name hoog op de onderdelen klantvriendelijkheid (8,6), nakomen van afspraken (8,0), ruimte voor het inbrengen van eigen ideeën (8,2) en de zorgvuldigheid waarmee de onderneming met de gegevens omgaat (8,6).

Deskundigheid
De telefonische bereikbaarheid (7,8), de informatie over rechten en plichten (7,6), de deskundigheid van de begeleider (7,6) en de voorbereiding van de gesprekken (7,6) waarderen de cliënten met een ruime zeven.

Enigszins achter blijft het cijfer voor het begeleidingsresultaat. Toch scoort de Carrièrewinkel ondanks de moeilijke situatie op de arbeidsmarkt ook daarmee een voldoende (6,0).

Opdrachtgevers
De opdrachtgevers zijn iets positiever over de resultaten van de inspanningen van de Carrièrewinkel. Zij geven het rapportcijfer 6,5 voor dit aspect van de dienstverlening. Datzelfde cijfer krijgt het bureau voor de deskundigheid van de medewerkers en de bekwaamheid van de begeleiders.

De telefonische bereikbaarheid, de communicatie/informatieverstrekking, de klantgerichtheid en de wijze van verantwoording afleggen zijn elk goed voor een dikke voldoende: 7,0.

Kennis over nieuwe Ziektewet spaart kosten uit

17 februari 2014

De HLS Groep en arbodienstverlener Verhage & van der Laan houden op donderdagmiddag 6 maart een bijeenkomst over de modernisering van de Ziektewet. Werkgevers en hrm-medewerkers kunnen met de kennis die ze hier opdoen onnodige kosten uitsparen.

Op 1 januari van dit jaar is de Ziektewet gewijzigd. Deze aanpassing kan forse financiële gevolgen hebben voor werkgevers. Verhage & van der Laan centrum Arbeid & Gezondheid en de HLS Groep (HLS Personeelsdiensten, Carrièrewinkel Projecten en HLS Payroll) bieden ondernemingen informatie waarmee ze goed kunnen inspelen op de nieuwe regels.

Kosten betalen
De wetgever heeft als uitgangspunt dat werkgevers zich meer moeten inspannen om mensen met een flex- en een tijdelijk dienstverband uit de Ziektewet te houden. Wanneer werknemers met een flex- of tijdelijk dienstverband ziek uit dienst gaan, moeten ondernemingen de kosten van de Ziektewetuitkering betalen. Dat geldt ook voor de WGA-uitkeringen van deze groep.

Het ook kan zijn dat werkgevers door de modernisering van de Ziektewet hun administratieve processen moeten aanpassen. Anders kunnen ze voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld wanneer een tijdelijke medewerker ziek uit dienst gaat.

Herkenbare praktijkgevallen
De HLS Groep en Verhage & van der Laan praten op 6 maart werkgevers en hrm-medewerkers bij over de veranderde wetgeving. Dat doen we onder meer aan de hand van herkenbare praktijkgevallen. Na afloop van de bijeenkomst kunnen de deelnemers bepalen wat de wijzigingen in de Ziektewet voor hun organisatie betekenen. En hoe ze daar zo goed mogelijk op kunnen inspelen.

Over onze samenwerking
Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de HLS Groep en all-round arbodienstverlener Verhage & van der Laan.
Met deze samenwerking bieden wij de brede expertise die nodig is om complexe personeels- en arbeidsvraagstukken op te lossen. Voor opdrachtgevers is het een groot voordeel wanneer specialisten uit verschillende disciplines als één team optrekken.

Inschrijving
Voor meer informatie en inschrijving voor de bijeenkomst kunt u een mail sturen aan Jorunn Fisser. Bellen kan ook: 06 – 24 98 03 91.

Nieuw initiatief helpt jongvolwassenen aan de slag

6 november 2013

Beginnend beroepsoefenaars helpen zich te ontplooien en hun carrière een boost geven. Dat is het doel van Verborgen Talenten, een nieuw bemiddelingsbureau voor speciaal opgeleide jongvolwassenen met enige werkervaring. HLS ondersteunt dit initiatief.

Het in Rotterdam gevestigde Verborgen Talenten is een opleider, talent scout en uitzendbureau in één. Door dit bijzondere concept krijgen jonge, getalenteerde arbeidskrachten de kans om zich waar te maken in de maatschappij. Tegelijkertijd kunnen ondernemingen beschikken over gemotiveerde medewerkers en invulling geven aan hun paragraaf voor social return on investment.

Verborgen Talenten richt zich op gemotiveerde jongvolwassenen met mogelijkheden, die het om verschillende reden niet lukt een baan te bemachtigen. De recruiters van Verborgen Talenten werven via diverse kanalen gemotiveerde jongeren die het verdienen een nieuwe stap in hun carrière te maken. Alleen degenen die de strenge intakeprocedure doorkomen, gaan deel uitmaken van het bestand van potentiële werknemers.

Farouc Bonafacia

Farouc Bonafacia, initiatiefnemer van Verborgen Talenten

Contact met bedrijfsleven
Aan de andere kant zoekt Verborgen Talenten de ondernemingen op. Op verschillende manieren wordt contact met het bedrijfsleven onderhouden.
Op het moment dat een bedrijf een vacature kenbaar maakt, zoekt het bemiddelingsbureau daar een kandidaat bij die voldoet aan het functieprofiel.

Met het intensieve trainingsprogramma UrbanSkills4U© worden de jonge talenten klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Verborgen Talenten houdt bij de invulling van dit trainingsprogramma rekening met de specifieke wensen van de werkgever.

Aan het einde van dit – soms confronterende – programma beschikken de deelnemers over de juiste werknemersvaardigheden voor de beoogde functie. De ondersteuning van de jongeren is optimaal: deskundige begeleiders zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Commitment
Kandidaten die UrbanSkills4U© succesvol doorlopen, introduceert Verborgen Talenten als werknemer bij bedrijven en instellingen. Een gedeelte van het salaris dat een jonge beroepsbeoefenaar verdient, betaalt hij of zij in de eerste maanden terug om de kosten van de training te dekken. Deze vooraf gestelde voorwaarde vergroot ook het commitment van de deelnemer aan het totale traject.

Verborgen Talenten streeft ernaar om jaarlijks vijftig jongvolwassenen zich te laten ontwikkelen tot basisberoepsoefenaar. Hiervoor werkt de organisatie onder meer samen met ROC’s , midden- en kleinbedrijven en ondernemingen in de technische sector.

Meer informatie is te vinden op de website van Verborgen Talenten.

Sponsoring HLS brengt vervulling olympische droom dichterbij

4 september 2013

HLS en dochterorganisatie Carrièrewinkel Projecten zijn gezamenlijk sponsor geworden van Jessy Kauffman, shorttrackster bij Jong Oranje. Met deze financiële ondersteuning komt voor het 18-jarige schaatstalent de vervulling van haar olympische droom een stapje dichterbij.

Jessy Kauffman is op zeer jonge leeftijd begonnen met schaatsen. Als peuter van drie stond ze al op het ijs. Bij de Hardrij Vereniging Den Haag Westland (HVHW) bekwaamde ze zich in het langebaanschaatsen. Maar op haar zevende wilde ze wat anders en maakte ze de overstap naar de 111,12 meter lange shorttrackbaan.

“Bij shorttrack rijd je tegen je tegenstanders in plaats van tegen de klok”, zegt ze. “De wedstrijden zijn spannend en spectaculair. Het is meer dan alleen snel schaatsen. Er komt veel tactiek bij kijken en je moet snel reageren op je tegenstanders. Als je de verkeerde dingen doet, kun je onderuit gaan. Dat shorttrack zo onvoorspelbaar is, maakt het voor mij leuk.”

Jessy Kauffman, gesponsord door HLS en Carrièrewinkel ProjectenJong Oranje

Kauffman maakt sinds juni deel uit van Jong Oranje en woont sindsdien in Heerenveen. Twee- tot viermaal per dag traint ze op één van de shorttrackbanen van Thialf. Ondertussen moet ze ook examen doen voor het vwo; vier vakken dit schooljaar en drie het volgende.

“Het is best een vol programma dat ik nu heb. Maar ik vind shorttracken zo leuk, dat het gemakkelijk vol te houden is. De 1.000 meter is mijn beste afstand. Ik ben hard aan het trainen en wil proberen om daarop nog beter te worden, écht goed te worden. Mijn 500 en 1.500 meter wil ik ook verbeteren.”

Zuid-Korea

Haar website vermeldt dat ze een Olympic dream heeft. Maar ze mikt niet op de Olympische Spelen in het Russische Sotsji volgend jaar. Die komen nog te vroeg. “Mijn droom is om in 2018 deel te nemen aan de winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea. Daarvoor moet ik me in 2017 kwalificeren via één van de World Cupwedstrijden. En als ik op de Spelen uitkom, wil ik natuurlijk graag een medaille winnen.”

Gedrevenheid

Directeur Hans Houweling van HLS en Carrièrewinkel Projecten kwam bij toeval in contact met de shorttrackster. “Haar gedrevenheid sprak mij aan. Wij ondersteunen graag jonge talenten in het waarmaken van hun droom. Zeker als die droom te maken heeft met sport. Eigenlijk zou ieder mens regelmatig moeten sporten. Niet per se om kampioen te worden zoals Jessy, maar gewoon omdat het goed is voor je hoofd en je lijf.”

Minder zorgen en meer flexibiliteit

2 april 2013

De HLS Groep is een nieuwe activiteit gestart: HLS Payroll. Deze zusterorganisatie van HLS Personeelsdiensten neemt alle risico’s en verplichtingen van een werkgever over.
Het motto van HLS Payroll is dan ook: minder zorgen en meer flexibiliteit.

Opdrachtgevers kunnen HLS Payroll inschakelen om een werknemer in dienst te nemen. Juridisch gezien wordt HLS Payroll dan de werkgever. Ondernemingen zijn daardoor flexibeler en hebben bijvoorbeeld geen loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Aan de dagelijkse gang van zaken in een onderneming verandert payroll niets.

FreelancLogo HLS Payroller

Ook voor een freelancer kan het aantrekkelijk zijn om een payrollovereenkomst aan te gaan. Daardoor kan het volledige debiteurenbeheer uitbesteed worden. Dat spaart tijd en geeft een freelancer de zekerheid dat de rekeningen betaald worden.

Het is ook mogelijk dat een freelancer op de loonlijst van HLS Payroll komt. Hij of zij is daarmee formeel in loondienst en heeft recht op alle (sociale) voorzieningen die daar bijhoren.

Meer informatie over deze nieuwe dienst van de HLS Groep vindt u op www.payroll.hls.nl.

 

Zoek een vacature

Nu: 177 vacatures.

Meer weten over HLS?

Neem dan contact op met: