HLS Personeelsdiensten brengt sinds 1991 werkgevers en werknemers bij elkaar. In de ruim 25 jaar dat we actief zijn, hebben we een schat aan kennis en ervaring opgedaan. We kennen de vraag van de markt en volgen de trends. Daarnaast hebben we door de jaren heen een uitgebreid netwerk van vakkrachten opgebouwd.

De basis voor succes

Begin jaren negentig zijn wij in Rotterdam begonnen als arbeidsbemiddelaar voor de maakindustrie, procesindustrie en de ICT. Onze eerste klant was de voormalige vliegtuigfabrikant Fokker. De tweede was Koninklijke Gist-Brocades in Delft. Met deze twee bedrijven legden we de basis voor ons succesvolle bedrijf.

Kunnen jullie ook…

Wanneer je je werk goed doet, vragen klanten op den duur: Kunnen jullie ook… En dan volgt er dikwijls een dienst die net buiten ons bestaande pakket ligt. Ons antwoord is heel vaak: “Ja”.

Want wij zijn een fullservice bureau dat zichzelf continu vernieuwt. Dus pakken we regelmatig nieuwe activiteiten op en begeven ons op nieuwe terreinen. Het aantal branches waarin wij actief zijn, is daardoor in de jaren negentig fors uitgebreid.

Organische groei

In 2002 zette de organische groei van HLS zich verder voort. Onder onze klanten bevonden zich het toenmalige Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en het UWV. Voor deze instellingen leidden we kandidaten naar werk toe. Bij velen slaagden we daarin.

Re‑integratie­trajecten

Maar voor een kleine groep was meer nodig, erkenden het CWI en het UWV. Zij vroegen ons toen om voor een select aantal kandidaten een intensiever traject te starten. Dat was het begin van onze re-integratietrajecten.

Aanvankelijk waren de re-integratieactiveiten onderdeel van HLS Personeelsdiensten. Inmiddels zijn ze ondergebracht in ons zusterbedrijf Carrièrewinkel Projecten. De oprichting daarvan was ook de reden van het ontstaan van de overkoepelende HLS Groep.

Personeels­advies op maat

Ook voor bedrijven verzorgen wij trajecten voor re-integratie of soms outplacement. Vaak is goed personeelsadvies hierbij onmisbaar. Ondernemingen die daar behoefte aan hebben, kunnen daarom sinds 2013 een beroep op onze zusteronderneming Van de Bossche en Partners. Dit onderdeel van de HLS Groep verzorgt personeelsadvies op maat. Via HLS Payroll bieden wij payrollservices.

In-, uit- en doorstroom

Zo is HLS in de loop der jaren uitgegroeid tot een fullservice bureau voor de in-, uit- en doorstroom van personeel. Ondanks alle veranderingen, doen we ons werk nog steeds ‘op z’n Rotterdams’. Vol inzet, open en eerlijk, en met de handen uit de mouwen.