Discussie: hoe interesseer je jongeren voor chemie?

De chemie verwacht een rooskleurige toekomst, maar daarvoor zijn wel veel nieuwe werknemers in de chemie gewenst. Voor alle technische topsectoren geldt dat er jaarlijks 40.000 extra werknemers nodig zijn. Sterker nog: rond 2025 moet 40% van alle afgestudeerden een bèta-richting gevolgd hebben, terwijl dat niveau momenteel op 25% ligt. Rest de vraag: hoe kan de chemie het beste meer jongeren interesseren voor een studie of baan in deze sector?

Om hier een beter beeld van te krijgen, discussieert de VNCI met alle geïnteresseerden over dit onderwerp in haar groep op LinkedIn. Voor deelname heeft u een LinkedIn-account en lidmaatschap van de VNCI-groep op dit platform nodig. Beide zijn gratis en snel zelf te verkrijgen.

Deze blik op de toekomst van de chemiesector laat zien waar deze industrie in 2030 wil staan. We willen graag uw mening horen over dit onderwerp van de visie. Een bloemlezing hiervan verschijnt vervolgens op de website van de Toekomstvisie, in Chemie magazine en Chemie nieuwsbrief, én wordt gebruikt om de toekomstvisie aan te scherpen. Uw inbreng is dus van groot belang!

Wil je mee discussiëren? Kijk dan snel op de site van VNCI hoe je dit moet doen.