HLS ontvangt certificaat voor uitzenden chauffeurs

HLS Flex is onlangs erkend als instelling die werknemer(s) in het beroepsgoederenvervoer mag bemiddelen. De officiële beschikking is inmiddels binnen.

De Inspectie Leefomgeving en Transport verstrekt dit certificaat, maar werkt daarbij samen met Kiwa Register. Volgens beide instanties voldoet HLS Flex aan alle wettelijke regels voor het uitzenden en detacheren van chauffeurs.

 

Goed geregeld

Algemeen directeur Hans Houweling van HLS Flex is tevreden met het certificaat. “Het geeft een transportbedrijf de zekerheid dat het aan ons een betrouwbare partner heeft. Als een werkgever via HLS Flex chauffeurs inhuurt, loopt hij geen enkel risico op boetes of naheffingen. Want we hebben alle zaken goed geregeld. Dat staat nu officieel vast.”

 

Strikte naleving van regels

De certificering sluit aan op de bedrijfsfilosofie van HLS Flex, stelt Houweling. “We hebben kwaliteit en een strikte naleving van de regels hoog in het vaandel staan. Dat geldt voor de belasting, het arbeidsrecht en andere wettelijke bepalingen. In het belang van werkgever, werknemers en onszelf.”

 

In bezit van SNA-keurmerk

HLS voldoet bijvoorbeeld aan de NEN 4400-1 norm. NEN 4400-1 is moet het inlenen van arbeid en uitbesteden, (onder)aannemen van werk gemakkelijker en fraudebestendiger maken. NEN 4400-1 stelt bijvoorbeeld strenge eisen aan personeels- en loonadministratie. Omdat HLS voldoet aan deze norm,  heeft het SNA-keurmerk ontvangen. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid.

 

Open Company

HLS gelooft in openheid en helder communiceren. Daarom is het aangesloten bij Open Companies. Opdrachtgevers kunnen bij deze organisatie allerlei informatie over HLS opvragen. Naast algemene gegevens is bij Open Companies informatie over betalingsgedrag en de financiële reputatie beschikbaar.

 

Meer informatie

Mail ons voor meer informatie over het inhuren van chauffeurs