‘Bij HLS is alles soepel en snel geregeld’

,,Ik houd ervan om mijn handen vuil te maken. Als je met je handen werkt, heb je aan het einde van de dag meteen resultaat. Je kunt laten zien wat je gemaakt hebt.” Die instelling komt Eric Knulst goed van pas bij de baan die hij via HLS Personeelsdiensten heeft gevonden.

Eric Knulst bij BayardsNa de lts en mts ging Knulst werken als meettechnicus bij een onderneming in Bergen op Zoom. Hij was daar verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking.
Het was zeker geen slecht werk, maar hij wilde zelf op de werkvloer staan. Zelf zijn handen vuil maken, in plaats van met schone handen de meetinstrumenten bedienen om het werk van anderen te beoordelen. Uiteindelijk werd hij CNC-frezer.

Scherp op de kwaliteit

Eind maart van dit jaar stuitte hij op een vacature van HLS Personeelsdiensten. Bayards Alumunium Constructies in Nieuw-Lekkerkerk zocht voor een half jaar iemand die niet alleen een CNC-machine kon bedienen, maar ook scherp was op de kwaliteit van producten. Kortom: een baan die Knulst op het lijf geschreven was.

Maat- en vormtoleranties

,,Ik merk dat mijn collega’s op de werkvloer bij Bayards nog weinig kennis hebben van maat- en vormtoleranties. Ook vinden ze het omgaan met meetgereedschappen moeilijk. Dat maakt niet uit, alles is te leren.” Eric helpt ze daarbij.

Als CNC-specialist speelt hij een belangrijke rol bij de voorbereiding van nieuwe productieprocessen. Ook doet hij soms suggesties voor aanpassing van de programma’s waarop de machines draaien. Vervolgens helpt hij zijn collega’s machines te bedienen die de aluminium platen maken.

Tot in de finesses kennen

Hij is nu bezig zijn kennis en ervaring over te dragen op één collega. Op den duur moeten alle 12 freezers en verspaners en de 3 programmeurs alle machines van Bayards tot in de finesses kennen. ,,Dat is nodig, want je hebt elke keer een ander patroon. We maken vooral panelen voor de scheepvaart. Voor bijvoorbeeld luxe jachten, maar ook voor Defensie. Soms maken we containers voor materiaalvervoer of grondplaten voor militaire voertuigen. Er worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Je moet steeds je aandacht erbij houden en continu nadenken. Daardoor blijf je jezelf ontwikkelen.” Het bedrijf is zo tevreden over hem, dat Knulst grote kans maakt op een jaarcontract, zegt hij.

Gezellig op de werkvloer

Over de werksfeer bij Bayards is hij ook zeer positief. ,,Het is gezellig op de werkvloer. Natuurlijk werken we hard, maar er is geen stress. En als je bijvoorbeeld onverwacht een snipperdag moet opnemen, is het bedrijf daar flexibel in. Dan geef je als werknemer ook iets terug. We hebben een heel laag ziekteverzuim.”

Menselijke benadering bij HLS

Juist de menselijke benadering is ook wat hem aansprak bij de bemiddelaar, HLS Personeelsdiensten. ,,Ik had daarvoor contact met een stuk of 5, 6 andere bureaus. Dat ging allemaal per mail, ik heb nooit mensen gezien. Bij HLS heb ik persoonlijk contact, dat is veel prettiger. Ik ga naar het kantoor of we telefoneren. Dat is gemakkelijker in de communicatie. Ook het tekenen van het contract gebeurde op het kantoor bij HLS. Het is allemaal heel snel en soepel geregeld.”