HLS en SelectiePunt gaan samenwerken

        

Het in Rotterdam gevestigde HLS Personeelsdiensten gaat voor tweede spoor- en outplacementactiviteiten samenwerken met SelectiePunt. Met deze samenwerking combineren de partijen de voordelen van lokale expertise, een landelijk dekkend netwerk, een groot vacatureaanbod en een doordachte re-integratieaanpak.

Volgens HLS staat of valt een goede invulling van tweede spoor- en outplacementtrajecten met de kwaliteit van de dienstverlening. De kennis en ervaring van lokale bemiddelingsbureaus zijn daarbij van grote waarde. Lokale arbeidsbemiddelaars beschikken over goede contacten met de ondernemingen in hun omgeving, weten wat de bedrijfsactiviteiten inhouden en kennen de personeelsbehoefte.

Om die reden heeft HLS SelectiePunt benaderd. Binnen deze organisatie werken 24 lokale arbeidsbemiddelingbureaus die stuk voor stuk goed zijn ingevoerd in hun regio. Ze hebben ervaren consulenten in dienst met een gedegen kennis van de markt en arbeidsbemiddeling.

Methodiek
HLS Personeelsdiensten is op verschillende fronten al jaren actief als arbeidsbemiddelaar. De onderneming heeft consultants in dienst met uiteenlopende specialismen en heeft veel contacten in de markt. Tevens beschikt HLS over een zeer uitgebreide databank met de gegevens van 30.000 kandidaten en 20.000 bedrijven.

Onlangs heeft deze Rotterdamse intermediair een methodiek ontwikkeld voor de re-integratie van kandidaten. De samenwerking tussen SelectiePunt en HLS gebeurt op basis van deze re-integratiemethodiek. Deze systematiek bestaat uit tien onderdelen en vormt het raamwerk van de re-integratieaanpak. Stap voor stap wordt de kandidaat begeleid naar een nieuwe baan, waarbij de uiteindelijke invulling van het traject altijd maatwerk is.

Vacaturebanken
HLS stelt ook de software ter beschikking die het mogelijk maakt dat de vacaturebanken van alle samenwerkende partners met elkaar verbonden zijn. Door deze koppeling van gegevens ontstaat een groot aanbod van vacatures, waarbinnen sprake is van een optimale uitwisseling van informatie.

Door deze bundeling van krachten willen HLS en SelectiePunt de kans op succesvolle re-integratie van kandidaten zo groot mogelijk te maken. Ze verwachten hiermee instellingen, bedrijven en re-integratiekandidaten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Voor meer informatie: Jorunn Fisser, 010 – 414 02 82,  jorunn@hls.nl