Sponsoring HLS brengt vervulling olympische droom dichterbij

HLS en dochterorganisatie Carrièrewinkel Projecten zijn gezamenlijk sponsor geworden van Jessy Kauffman, shorttrackster bij Jong Oranje. Met deze financiële ondersteuning komt voor het 18-jarige schaatstalent de vervulling van haar olympische droom een stapje dichterbij.

Jessy Kauffman is op zeer jonge leeftijd begonnen met schaatsen. Als peuter van drie stond ze al op het ijs. Bij de Hardrij Vereniging Den Haag Westland (HVHW) bekwaamde ze zich in het langebaanschaatsen. Maar op haar zevende wilde ze wat anders en maakte ze de overstap naar de 111,12 meter lange shorttrackbaan.

“Bij shorttrack rijd je tegen je tegenstanders in plaats van tegen de klok”, zegt ze. “De wedstrijden zijn spannend en spectaculair. Het is meer dan alleen snel schaatsen. Er komt veel tactiek bij kijken en je moet snel reageren op je tegenstanders. Als je de verkeerde dingen doet, kun je onderuit gaan. Dat shorttrack zo onvoorspelbaar is, maakt het voor mij leuk.”

Jessy Kauffman, gesponsord door HLS en Carrièrewinkel ProjectenJong Oranje

Kauffman maakt sinds juni deel uit van Jong Oranje en woont sindsdien in Heerenveen. Twee- tot viermaal per dag traint ze op één van de shorttrackbanen van Thialf. Ondertussen moet ze ook examen doen voor het vwo; vier vakken dit schooljaar en drie het volgende.

“Het is best een vol programma dat ik nu heb. Maar ik vind shorttracken zo leuk, dat het gemakkelijk vol te houden is. De 1.000 meter is mijn beste afstand. Ik ben hard aan het trainen en wil proberen om daarop nog beter te worden, écht goed te worden. Mijn 500 en 1.500 meter wil ik ook verbeteren.”

Zuid-Korea

Haar website vermeldt dat ze een Olympic dream heeft. Maar ze mikt niet op de Olympische Spelen in het Russische Sotsji volgend jaar. Die komen nog te vroeg. “Mijn droom is om in 2018 deel te nemen aan de winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea. Daarvoor moet ik me in 2017 kwalificeren via één van de World Cupwedstrijden. En als ik op de Spelen uitkom, wil ik natuurlijk graag een medaille winnen.”

Gedrevenheid

Directeur Hans Houweling van HLS en Carrièrewinkel Projecten kwam bij toeval in contact met de shorttrackster. “Haar gedrevenheid sprak mij aan. Wij ondersteunen graag jonge talenten in het waarmaken van hun droom. Zeker als die droom te maken heeft met sport. Eigenlijk zou ieder mens regelmatig moeten sporten. Niet per se om kampioen te worden zoals Jessy, maar gewoon omdat het goed is voor je hoofd en je lijf.”