Nieuw initiatief helpt jongvolwassenen aan de slag

Beginnend beroepsoefenaars helpen zich te ontplooien en hun carrière een boost geven. Dat is het doel van Verborgen Talenten, een nieuw bemiddelingsbureau voor speciaal opgeleide jongvolwassenen met enige werkervaring. HLS ondersteunt dit initiatief.

Het in Rotterdam gevestigde Verborgen Talenten is een opleider, talent scout en uitzendbureau in één. Door dit bijzondere concept krijgen jonge, getalenteerde arbeidskrachten de kans om zich waar te maken in de maatschappij. Tegelijkertijd kunnen ondernemingen beschikken over gemotiveerde medewerkers en invulling geven aan hun paragraaf voor social return on investment.

Verborgen Talenten richt zich op gemotiveerde jongvolwassenen met mogelijkheden, die het om verschillende reden niet lukt een baan te bemachtigen. De recruiters van Verborgen Talenten werven via diverse kanalen gemotiveerde jongeren die het verdienen een nieuwe stap in hun carrière te maken. Alleen degenen die de strenge intakeprocedure doorkomen, gaan deel uitmaken van het bestand van potentiële werknemers.

Farouc Bonafacia

Farouc Bonafacia, initiatiefnemer van Verborgen Talenten

Contact met bedrijfsleven
Aan de andere kant zoekt Verborgen Talenten de ondernemingen op. Op verschillende manieren wordt contact met het bedrijfsleven onderhouden.
Op het moment dat een bedrijf een vacature kenbaar maakt, zoekt het bemiddelingsbureau daar een kandidaat bij die voldoet aan het functieprofiel.

Met het intensieve trainingsprogramma UrbanSkills4U© worden de jonge talenten klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Verborgen Talenten houdt bij de invulling van dit trainingsprogramma rekening met de specifieke wensen van de werkgever.

Aan het einde van dit – soms confronterende – programma beschikken de deelnemers over de juiste werknemersvaardigheden voor de beoogde functie. De ondersteuning van de jongeren is optimaal: deskundige begeleiders zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Commitment
Kandidaten die UrbanSkills4U© succesvol doorlopen, introduceert Verborgen Talenten als werknemer bij bedrijven en instellingen. Een gedeelte van het salaris dat een jonge beroepsbeoefenaar verdient, betaalt hij of zij in de eerste maanden terug om de kosten van de training te dekken. Deze vooraf gestelde voorwaarde vergroot ook het commitment van de deelnemer aan het totale traject.

Verborgen Talenten streeft ernaar om jaarlijks vijftig jongvolwassenen zich te laten ontwikkelen tot basisberoepsoefenaar. Hiervoor werkt de organisatie onder meer samen met ROC’s , midden- en kleinbedrijven en ondernemingen in de technische sector.

Meer informatie is te vinden op de website van Verborgen Talenten.